Home

Tratatul de la maastricht referat

Elementele de noutate pe care le aduce Tratatul de la Maastricht sunt: in primul rand ideea de uniune politica vest-europeana, iar in al doilea rand introducerea unei monede comune europene cel mai tarziu in 1999; la care se adauga drepturile civice europene , competentele noi ale Comunitatii Europene, intensificare protectiei comunitare a. Referat Tratatul de la Maastricht pentru Facultate. Tratatul privind Uniunea Europeana, semnat la 7 februarie 1992 la Maastricht si intrat in vigoare la 1 noiembrie 1993 se plaseaza dincolo de obiectivul economic initial al Comunitatii (realizarea unei piete comune)

Elementele de noutate pe care le aduce Tratatul de la Maastricht sunt: în primul rând ideea de uniune politic ă vest-european ă, iar în al doilea rând introducerea unei monede comune europene cel mai târziu în 1999; la care se adaug ă drepturile civice . europene , competen ţele noi ale Comunit ăţ ii Europene, intensificare. Referate similare: Tratatul de la Maastricht - uniunea monetara Tratatul de la Maastricht Download In acelasi timp insa, cortina de fier instaurata de fostul imperiu sovietic la incheierea celui de-al doilea razboi mondial a separat timp de aproape 50 de ani vestul si estul Europei, cu consecinte nefaste pentru dezvoltarea economica a.

Acest referat descrie Tratatul de la Maastricht. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.univ.dr. Daiana-Maura Vesma Tratatul de la Maastricht . Categoria: Referat Economie Descriere: EvoluĹŁia pozitivÄ a acĹŁiunilor ComunitÄ ĹŁii are efect coordonarea politicilor economice ale statelor membre pe piaĹŁa internÄ , definirea de obiective comune, respectarea principiului unei economii de piaĹŁÄ deschise, în care concurenĹŁa este liberÄ Referat Tratatul de la Maastricht pentru Facultate. Tratatul asupra Uniunii Europene reprezinta rezultatul intelegerii la care au ajuns sefii de stat si de guvern din cele 12 state membre ale Comunitatilor europene, intelegere care a marcat, de altfel, reuniunea Consiliului de la Maastricht (Olanda), desfasurata in perioada 9-11 decembrie 1991.Cu acest prilej, s-au stabilit atat problemele. Tratatul privind Uniunea Europeană a fost semnat la Maastricht în prezența Preşedintelui Parlamentului European, Egon Klepsch. Conform acestui tratat, Uniunea este întemeiată pe Comunitățile Europene (primul pilon), având două domenii suplimentare de cooperare (pilonii doi şi trei): Politica Externă şi de Securitate Comună (PESC) şi Justiția şi Afacerile Interne (JAI) Introducere. După negocierile din decembrie 1991 de la Maastricht tratatul a fost semnat deja la 7 februarie 1992. Din cauza unor probleme apărute în procesul de ratificare (în Danemarca a fost nevoie de un al II-lea referendum, în Germania s-a înaintat o excepție de neconstituționalitate împotriva acordului parlamentar dat tratatului) Tratatul UE a intrat în vigoare de-abia la 1.

TRATATUL DE LA MAASTRICHT refera

 1. Formularea din Tratatul de la Maastricht nu aduce schimbari decat in ceea ce rpiveste cea de-a doua conditie si anume: independenta membrilor trebuie sa fie dincolo de orice dubiu. Comisia era compusa din 17 membrii la momentul Maastricht, iar din 1995 (aderarea Austriei, Finlandei si Suediei la UE) in compozitia ei intra 20 de comisari
 2. Tratatul de la Maastricht I. Introducere O etap important n evoluia procesului integraionist o constituie semnarea Tratatului de la Maastricht, cunoscut i sub denumirea de Tratatul asupra Uniunii Europene. Cu toate c Tratatul a fost semnat la Maastricht, n 7 februarie 1992, un mare numr de obstacole, n procesul de ratificare, a intrat totui n.
 3. Tratatul de la Maastricht. Tratatul asupra Uniunii Europene, cunoscut prin locul unde a fost semnat la 7 februarie 1992, in Olanda, sub numele de Tratatul de la Maastricht, a fost rezultatul reuniunii la varf desfasurata in perioada 9-11 decembrie 1991. Tratatul a intrat in vigoare la 1 noiembrie 1993
 4. arii, laboratoar
Referat: Tratatul de la Maastricht (#350365) - Graduo

Referat: Tratatul de la Maastricht (#454810) - Gradu

Tratatul de la Maastricht, semnat la 7 februarie 1992, este tratatul de constituire a Uniunii Europene. Uniunea Europeană se identifică şi prin următoarele simboluri: un drapel - douăsprezece steluţe galbene pe fond albastru, simbolizând popoarele Europei, formează un cerc, simbol al uniunii Tratatul de la Maastricht a modificat tratatele europene precedente și a creat o Uniune Europeană fondată pe trei piloni: Comunitățile Europene, politica externă și de securitate comună (PESC) și cooperarea în domeniul justiției și al afacerilor interne (JAI). În vederea extinderii Uniunii, Tratatul de la Amsterdam a introdus adaptările necesare pentru a asigura o funcționare. Referate asemanatoare. Tratatul de la Maastricht II. Tratatul de la Maastricht II Adoptarea Tratatului de la Maastricht este rezultatul evolutiei ideil...VEZI REFERAT. Wilson si Tratatul de la Versailles Pe data de 11 noiembrie 1918, priministrul englez David Lloyd George a anuntat arminstitiulu...VEZI REFERAT. Tratatul de la Maastricht Tratatul de la Maastricht a fost completat cu texte mai ample si in ceea ce priveste politica de mediu.Formula prevazuta in textul de la Mastricht de respectare a mediului a fost inlocuita prin Tratatul de la Amsterdam cu formula nivel inalt de protectie si de imbunatatire a calitatii mediului.O alta schimbare adusa prin Tratatul.

Tratatul de la Maastricht, documentul care stă la baza Uniunii Europene de astăzi. Tratatul privind Uniunea Europeană (numit şi Tratatul de la Maastricht) a fost semnat de Consiliul European la 7 februarie 1992, în localitatea olandeză Maastricht, reprezentând până atunci cea mai profundă schimbare a tratatelor de la. Tratatul a fost semnat la 7 februarie 1992 și a intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993. CONTEXT Oficial cunoscut sub numele de Tratatul privind Uniunea Europeană, Tratatul de la Maastricht a marcat începutul unei noi etape în procesul de creare a unei uniuni tot mai strânse între popoarele Europei, dând comunităților anterioare o.

T.Am Tratatul de la Amsterdam TCE(E) Tratatul instituind Comunitatea (Economică) Europeană TEC Tarif extern comun TVC Tarif vamal comun TVEC Tarif vamal extern comun TUE Tratatul asupra Uniunii Europene (de la Maastricht - 1993) TCEE Tratatul instituind CEE TCECO Tratatul instituind CECO TCEEA Tratatul instituind CEE Tratatul de la Maastricht răspunde la cinci obiective esenţiale: • consolidarea legitimităţii democratice a instituţiilor; • creşterea eficienţei instituţiilor; • introducerea unei uniuni economice şi monetare; • dezvoltarea dimensiunii sociale a Comunităţii; • instituirea unei politici externe şi de securitate comune. După semnare, tratatul a fost modificat în primul rind prin Actul Unic European din 17-28 februarie 1986 și prin Tratatul privind Uniunea Europeană (cunoscut ca Tratatul de la Maastricht) din 7 februarie 1992, cît și prin numeroase acte normative speciale, ca Tratatul de fuziune a executivelor din 1965, Tratatele care modifica anumite.

Tratatul de la Maastricht - referat

Tratatul de la Maastricht, cunoscut oficial ca Tratatul privind Uniunea Europeană, a marcat începutul unei noi etape în procesul de creare a unei uniuni tot mai strânse între popoarele Europei.Acesta a pus bazele unei monede unice, moneda euro și a extins semnificativ cooperarea între țările europene într-o serie de noi domenii precum cetățenia europeană, permițând astfel. Tratatul de la Maastricht prevede asigurarea deplinei libertati a muncitorilor, a libertatii de stabilire in oricare tara membra si de recunoastere mutuala a diplomelor, certificatelor sau a altor titluri. In domeniul educatiei, tratatul stipuleaza urmatoarele obiective ale Uniunii : sa dezvolte dimensiunea europeana a educatiei, sa favorizeze. Referate - Peste 5900 de referate online 30 Jul 2021, 13:56 . Home; Referate. Romana (1189) Istorie (689) Geografie (503) Diverse (511) Engleza (316) Chimie (264) Biologie (431) tratatul de la maastricht edificiul construit de tratatul de la roma si completat de actul unic european a angajat comunitatea catre o politica economica si monetara.. Tratatul privind Uniunea Europeană - Tratatul de la Maastricht. Data semnării: 7 februarie 1992. Data intrării în vigoare: 1 noiembrie 1993. Obiectiv: să pregătească realizarea uniunii monetare europene și să introducă elemente ale uniunii politice (cetățenie, politică externă comună, afaceri interne)

Prin Tratatul de la Nisa a fost creat un mecanism de conservare a valorilor democratice. Consiliul Uniunii Europene, statuând cu o majoritate de 4/5 şi după consultarea Parlamentului European, poate adresa o recomandare unui stat pe al cărui teritoriu s-a constatat existenţa riscului de violare a drepturilor fundamentale Tratatul de la Maastricht II Adoptarea Tratatului de la Maastricht este rezultatul evolutiei ideilor de unitate europeana pe doua planuri: a) realizarea Uniunii Economice si Monetare; b) realizarea...VEZI REFERAT Tratatul de la Maastricht. Edificiul construit de tratatul de la Roma si completat de Actul Unic European a angajat comunitatea catre o politica economica si monetara foarte ambitioasa ce si-a propus ca scop final moneda unica. Datorita derularii rapide a evenimentelor intre tarile Uniunii Europene, SME a trebuit sa efectueze o serie de.

Video: Referat Tratatul de la Maastricht < Drept (#389531

Tratatul privind Uniunea European (numit i Tratatul de la Maastricht) a fost semnat de Consiliul European la 7 februarie 1992 n localitatea olandez Maastricht, reprezentnd pn atunci cea mai profund schimbare a tratatelor de la nfiinarea Comunitii Europene. Acest tratat a pus bazele Uniunii Europene. Dup negocierile din decembrie 1991 de la. Preview referat: Tratatul de la maastricht . Edificiul construit de tratatul de la Roma si completat de Actul Unic European a angajat comunitatea catre o politica economica si monetara foarte ambitioasa ce si-a propus ca scop final moneda unica. Datorita derularii rapide a evenimentelor între tarile Uniunii Europene, SME a trebuit sa efectueze. Preview referat: Tratatul de la Maastricht In ciuda obiectiilor premierului britanic Margaret Thatcher, Consiliul European din decembrie 1989. care a avut loc 1a Strasburg a pus bazele unei conferinte interguvernamentale asupra Uniunii Economice si Monetare (U.E.M.)

Tratatul de la Maastrich

 1. Tot ce trebuie sa stii despre Tratatul de la Maastricht. tratatul de la maastricht instituie uniunea europeană așa cum cunoaștem azi prin menținerea ș
 2. Tratatul de la Maastricht. Data semnării: 7 februarie 1992. Data intrării în vigoare: 1 noiembrie 1993. Obiectiv: să pregătească realizarea uniunii monetare europene și să introducă elemente ale uniunii politice (cetățenie, politică externă comună, afaceri interne)
 3. Tratatul de la Maastricht este rezultatul a 2 conferinte inter-guvernamentale : o una in cadrul careia s-a discutat despre Uniunea Economica si Monetara (Consiliul European de la Hanovra - Germania, la 27 si 28 iunie 1988); o alta in care s-a dezbatut despre crearea unei Uniuni Politice (Consiliul European de la Dublin - Irlanda din 28 aprilie.
 4. Tratatul privind Uniunea Europeană (numit și Tratatul de la Maastricht) a fost semnat de Consiliul European la 7 februarie 1992 în localitatea olandeză Maastricht, reprezentând până atunci cea mai profundă schimbare a tratatelor de la înființarea Comunității Europene.Acest tratat a pus bazele Uniunii Europene.. Introducere. După negocierile din decembrie 1991 de la Maastricht.
 5. Tratatul de la Maastricht sau tratatul Uniunii Europene este unul dintre cele mai importante acorduri care au fost încheiate în cadrul organizării acestei uniuni de țări. Acordul menționat a fost semnat la 7 februarie 1992 și a început să fie aplicat începând cu luna noiembrie a anului următor
 6. Tratatul de la Maastricht a intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993, când Uniunea Europeană a fost instituită oficial. De atunci, alte 16 țări au aderat la UE* și au adoptat normele prevăzute în Tratatul de la Maastricht sau în tratatele care au urmat. * În prezent, există 27 de state membre ale UE, ca urmare a ieșirii Regatului Unit.
 7. Descarca acum referatul 'Tratatul de la Maastricht si Uniunea Economica si Monetara'. Download acum fara cont. Referat online gata facut

Tratatul de la Maastricht, semnat la 7 februarie 19923, este tratatul de constituire a Uniunii Europene. Uniunea Europeană se identifică şi prin următoarele simboluri: un drapel - douăsprezece steluţe galbene pe fond albastru, simbolizând popoarele Europei, formează un cerc, simbol al uniunii În cadrul de distindere a uniunii de la Comunităţile Europene la Uniunea Europeană, unul dintre cele mai importante evenimente care au stat la baza definitivării juridice a Uniunii Europene a Fosta Tratatul de la Maastricht, semnat în februarie 1992 şi intrat în vigoare în 1993

De fapt, dupa cum am amintit deja, durabilitatea convergentei a fost prevazuta chiar in Tratatul de la Maastricht, dar acest amanunt a fost pentru o vreme prea putin luat in considerare. In al doilea rand, este important ca, anterior intrarii in zona euro, sa fie atins un nivel relativ ridicat de convergenta a venitului pe locuitor. Semnarea Tratatului de la Maastricht (7 februarie 1992) foto preluat de pe ec.europa.eu articol preluat de pe ro.wikipedia.org . Tratatul privind Uniunea Europeană (numit și Tratatul de la Maastricht) a fost semnat de Consiliul European la 7 februarie 1992 în localitatea olandeză Maastricht, reprezentând până atunci cea mai profundă schimbare a tratatelor de la înființarea. 1. Contextul istoric al Tratatului de la Maastricht 2. Obiectivele Uniunii Europene 3. Pilonii Uniunii Europene 4. Structura Tratatului de la Maastricht 5. Criteriile de aderare la Uniunea Europeana 6. Principiul subsidiaritatii 7. Uniunea Economica si Monetara 8. Dezvlotarea institutionala 9. Modificari aduse Tratatului de la Maastricht 10

Referat: Tratatul de la Maastricht (#158052) - Gradu

Tratatul de la Lisabona, atât de mult discutat şi controversat în mediile politice şi diplomatice ale Uniunii Europene şi-a atins într-un final scopul pentru care a fost creat, şi anume, ratificarea. Deşi a fost pus pe masa discuţiilor în anul 2007, ratificarea lui a avut loc după numeroase dezbateri şi opoziţii venind în special din partea francezilor şi a irlandezilor, în. Tratatul de la Maastricht, din 7 februarie 1992, a pecetluit crearea acestei confederatii. Odata cu semnarea si intrarea in vigoare a tratatului, au aparut unele dintre cele mai importante inovatii la acest nivel, prin introducerea monedei unice, a uniunii economice si cetateniei europene... 07 Februarie 2009 2 comentarii

Tratatul de la Maastricht - Wikipedi

Tratatul de la Varsovia si modelul de influenta N.A.T.O. Proiect realizat de. Gavrila Laurentiu. Iuga Gabriela. Initial din acest tratat au facut parte 8 tarii : URSS , Polonia , Ungaria , Cehoslovacia , Bulgaria , Replubica Democrata Germania , Albania si Romania . Tratatul de la Varsovia a fost un intrument la dispozitia conducatorilor. Tratatul de la Maastricht intră în vigoare, creând Uniunea Europeană pe baza unui pilon comunitar extins. Tratatul de la Maastricht creează uniunea economică și monetară și stabilește doi piloni noi: politica externă și de securitate comună (PESC) și cooperarea în domeniul justiției și al afacerilor interne (JAI) Curtea de Conturi Europeană a devenit o instituție europeană de sine stătătoare la 1 noiembrie 1993, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Maastricht. Independența și autoritatea Curții au fost consolidate, dat fiind că ea se afla de acum înainte pe poziții egale cu Comisia, Consiliul și Parlamentul

Sa ne uitam insa si la Portugalia, care in 2002 avea o datorie bruta de 56% din PIB si acum are 130% din PIB. Ce facem? Sa incerce aceste tari sa reduca datoria pana la 60% din PIB, cum spune Tratatul de la Maastricht care, pe scara atat de larga, nu a fost respectat nici de Franta, nici de Germania, nici de Marea Britanie, nici de altii De la data intrării în vigoare a tratatului, încă 16 state au aderat la Uniunea Europeană şi au adoptat regulile stabilite de Tratatul de la Maastricht şi de tratatele care i-au urmat acestuia. Acest tratat a pavat calea către crearea unei singure monede europene - Euro Tratatul de la Lisabona. structura tratatelor de la Roma 2 (1957) úi Maastricht (1993), care num r peste 250 de pagini úi aduce aproape de 300 de modific ri. Condi ia ratific rii unanime este sabia lui Damocles sub care statele membre trebuie s ac ioneze, iar recenta experien Maastricht din perspectiva uniunii politice şi a celei economice şi monetare. Referate, spete, discutii interactive față în față/online 2 Conform suportului de curs 6. Consolidarea Uniunii Europene. Tratatul de la Amsterdam şi cel de la Nisa. Adaptarea şi ajustarea instituţională. Tratatul constituţional și eșecul acestuia Tratatul de la Maastricht, semnat la 7 februarie 19923, este tratatul de constituire a Uniunii Europene. Uniunea Europeană se identifică şi prin următoarele simboluri: un drapel - douăsprezece steluţe galbene pe fond albastru, simbolizând popoarele Europei, formează un cerc, simbol al uniunii. Numărul de 12 este simbolic şi nu indică

XII. Edificarea Uniunii Europene: Tratatul de la Maastricht (1992), Tratatul de la Amsterdam (1997), Tratatul de la Nizza (2000), Proiectul de Constituţie Europeană (2003) și Tratatul de la Lisabona (2007). Prelegerea participativă, expunerea, exemplificarea Cuvinte cheie: Planul Doodge, Comisia Delors, Conferinţa de la Maastricht, Uniune Astăzi se împlinesc 27 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht. Tratatul de la Maastricht este cunoscut drept actul oficial de naștere a Uniunii Europene, el fiind semnat la 7 februarie 1992 și intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993 după ratificarea sa de către toate statele membre. Negocierile au fost finalizate în decembrie 1991 Tratatul de la Maastricht II : 9,7kb : 61 : Tratatul de la Versailles : 134,1kb : 44 : Tratatul de la Versailles II : 11,6kb - transportor cu banda referat free - free download despre functii matematice - download free teme power point hipermarket - free download 18 roti de fier - free carte dumbrava minunata - lucrare- cresterea curcanilor. Tratatul de Prietenie, Cooperare și Asistență Mutuală a fost semnat după trei zile de discuții în capitala Poloniei, punând astfel bazele omologului estic al Alianței Nord-Atlantice. Organizația Tratatului de la Varșovia a fost, înainte de toate, un răspuns la formarea NATO (cu șase ani în urmă), precum și reacția din partea URSS privind transformarea Germaniei de Vest în.

Licenta / referat: Tratatul de la Maastricht, fundament al

Acest comitet era alcătuit din guvernatorii băncilor centrale ale tuturor statelor care erau regăsite în Comunitatea Europeană(CE), un profesor ce preda științe economice, un președinte cât și directorul general al unei bănci. În anul 1992, Tratatul de la Maastricht( Tratatul cu privire la Uniunea Europeană) a decis o foaie. Forma moderna de organizare si de functionare a unitatilor bancare a fost prefigurata de Banca din Amsterdam in 1609 si apoi de Banca Angliei in 1694. Ca urmare a unui amplu proces de perfectionare si diversificare a activitatilor financiar-bancare, bancile s-au impus in ultimul timp ca un agent eco: Tratatul de la Maastricht - uniunea monetara.

Referat: Comentariu al Principalelor Prevederi alewww referat ro-Uniunea Europeana581d8a3a

Tratatul de La Maastricht - Scrib

Tratatul de la Maastricht asupra Uniunii Europene. Semnat la 7 februarie 1992, tratatul este, cu certitudine, cea mai mare realizare a constructiei europene, prin instituirea UE si prin modificǎrile considerabile pe care le aduce tratatelor originare. Uniunea Europeanǎ, potrivit art. 1 al acestui tratat, ar reprezenta o etapǎ nouǎ in. Tratatul privind Uniunea Europeană (numit și Tratatul de la Maastricht) a fost semnat de Consiliul European la 7 februarie 1992 în localitatea olandeză Maastricht, reprezentând până atunci cea mai profundă schimbare a tratatelor de la înființarea Comunității Europene.Acest tratat a pus bazele Uniunii Europene. După negocierile din decembrie 1991 de la Maastricht tratatul a fost.

Tratatul de la Maastricht. La 1 noiembrie 1993, a intrat în vigoare Tratatul Uniunii Europene, cunoscut şi sub numele de Tratatul de la Maastricht, localitatea olandeză unde acesta a fost semnat anterior, la 7 februarie 1992, de către Consiliul European. Tratatul de la Maastricht reprezintă cea mai importantă schimbare a tratatelor de la. Introducere [modificare | modificare sursă]. După negocierile din decembrie 1991 de la Maastricht tratatul a fost semnat deja la 7 februarie 1992. Din cauza unor probleme apărute în procesul de ratificare (în Danemarca a fost nevoie de un al II-lea referendum, în Germania s-a înaintat o excepție de neconstituționalitate împotriva acordului parlamentar dat tratatului) Tratatul UE a. TRATATUL DE LA MAASTRICHT. de 16.1.2014 . tratat semnat în anul 1991 de şefii de guvern ai ţărilor membre ale Uniunii Europene, prin care se pun bazele procesului de realizare a uniunii economice şi monetare. Un punct important al tratatului se referă la statutul de cetăţean comunitar, fiind prevăzute anumite drepturi şi îndatoriri.

Referat: Cooperarea Politieneasca (#401613) - Graduo

Tratatul de la Maastricht - rasfoiesc

Tratatul de la Maastricht, prezentat aici la o expoziție la Regensburg.Cartea este deschisă pe o pagină care conține semnăturile și sigiliile miniștrilor care reprezintă șefii de stat din Belgia, Danemarca, Germania și Greci Maastricht, un oraș rămas în conștiința Europei ca locul unde, în 1992, a fost semnat tratatul prin care s-au pus bazele Uniunii Europene așa cum o știm astăzi, este un oraș cosmopolit în care flamanda, engleza, franceza și italiana, răsună la tot pasul. Recunosc că după experiența din partea flamandă a Belgiei unde nu mi s-a. Tratatul de la Maastricht nu a pregatit Europa pentru stabilitatea financiara si incercarile la care este supusa Europa in acest sens. Chiar si la acea vreme a fost o nebunie implementarea monedei unice fara un plan economic facut ca la carte si fara o uniune bancara si o autoritate de reglementare care sa supervizeze toate mecanismele Retrieved 4 May tratatul de la maastricht Schimburile suferite de catre institutiile U. Check out this article to learn more or contact your tratatul de la maastricht administrator. The first pillar maastrkcht where the EU's supra-national institutions—the Commissionthe European Parliament and the European Court of Justice —had the most. tratatul e la Maastricht: avem 1 stiri despre tratatul e la Maastricht. Citeste acum toate articole despre tratatul e la Maastricht pe Digi24.r

Tratatul privind Uniunea Europeană - Tratatul de la Maastricht. Publicat pe 11 aprilie 2016. 11 aprilie 2016 de youngeuropeanspeakers. Data semnării : 7 februarie 1992 Tratatul de la Westfalia. Dupa Razboiul de 30 de Ani (1618-1648) au loc negocierile de pace cunoscute sub denumirea de Tratatul de la Westfalia sau Pacea din Westfalia. in baza acestor tratate Frantei ii revenea o mare suprafata din Alsacia precum si stapanirea asupra Episcopatelor Metz, Toul si Verdun; Suedia capata o mare parte din Pomerania. Sunt criterii deja cuprinse în Tratatul de la Maastricht pe care România trebuia să le îndeplinească înainte de a adera la euro. Mai mult, le-a admis în momentul în care, în primăvară, a aderat de bună voie la Pactul euro plus. Dacă privim acum la România, am putea spune că ea este în grafic. Are o datorie de sub 60%. Tratatul de la Amsterdam din 1997 şi ratificat în 1999, care a fost punctul final al lucrărilor Conferinţei Inter-guvemamentale (CIG), iniţiate la Torino în 1997 şi prevăzută deja prin tratatul de la Maastricht. Tratatul de Amsterdam amendează atât Tratatul CE, cât şi Tratatul UE, iar elementul de

De ce deficitul de 3% din Tratatul de la Maastricht echivalează cu 2% în cazul României. de Marin Pana , 27.12.2019 . Atunci când au fost stabilite criteriile de la Maastricht a fost luată în considerație o medie a statelor europene, deoarece nu se putea veni cu valori diferite pentru fiecare situație în parte. Astfel, în. The Maastricht Treaty, concluded in 1992 between the 12 member states of the European Communities, is the foundation treaty of the European Union (EU). Formally the Treaty on European Union, it announced a new stage in the process of European integration chiefly in provisions for a shared European citizenship, for the eventual introduction of a single currency, and (with less precision) for. Oricine se apucă să răsfoiască Tratatul de la Maastricht, semnat în 1992 și intrat în vigoare în 1993, află cu stupoare că, deși subsidiaritatea a fost instituită abia prin Tratatul de la Lisabona (așa ne învață Iohannis), adică în 2007, ea se lăfăia languros în paginile Tratatului de la Maastricht, încă din. Direct, nu. Nimic din Tratatul de la Roma sau Maastricht nu a inclus prevederi care sa oblige Guvernele sa se imprumute peste masura. Pe de alta parte insa, politicile de coeziune si de armonizare au creat pentru Guvernele acelor tari un cadru permisiv, (populatia trebuia sa vada avantajele Uniunii), iar dupa adoptarea EUR, un ecran protector.

Referat.ro - referate, lucrari de licenta, sinteze pentru ..

Bilanţul Tratatului de la Maastricht, la 25 de ani de la semnare. La 7 februarie 1992, era semnat Tratatul de la Maastricht, care aşeza o nouă piatră la temelia... 07/02/2017 Ministrul de Externe al Germaniei, Hermann Müller, a semnat Tratatul la 28 iunie 1919. Tratatul a fost ratificat de către Liga Națiunilor la 10 ianuarie 1920. În Germania, tratatul a cauzat un șoc, resimțit, deseori, ca o traumă sau un complex anti-Versailles, care, în cele din urmă, a contribuit la colapsul Republicii de la Weimar. Tratatul de la Bucureşti (1812) Pacea de la Bucuresti din 1812 a fost un tratat de pace semnat pe 16/28 mai 1812, intre Imperiul Rus si Imperiul Otoman, la incheierea razboiului ruso-turc din 1806 - 1812. Razboiul ruso-turc din 1806-1812 a izbucnit pe 18/28 octombrie, tarul Alexandru I ordonand trupelor sale sa traverseze Nistrul si sa ocupe. Rezultatele cautarii dupa Tratatul de la Maastricht: Cat de pregatita este Romania pentru aderarea la zona euro. Isarescu: Economia indeplineste criteriile de la Maastricht, din 2015. Nici parintii UE nu respecta regulile pentru a face parte din zona euro. Graficul tarilor care si-au vandut viitorul

Dezvoltarea Instituţională a Uniunii Europene -tratatul De

In 1991 guvernele celor 12 state membre au semnat Tratatul Uniunii Europene (care a mai fost numit si Tratatul Maastricht). Acesta a transformat Comunitatea Europeana in Uniunea Europeană. În 1994 Austria, Suedia şi Finlanda au întrat si ele astfel numarul total de membrii a ajuns la 15. Uniunea Europeana are mai multe obiective Tratatul privind Uniunea Europeană (numit şi Tratatul de la Maastricht) a fost semnat de Consiliul European la 7 februarie 1992, în localitatea olandeză Maastricht, reprezentând până atunci cea mai profundă schimbare a tratatelor de la înfiinţarea Comunităţii Europene. Acest tratat a pus bazele Uniunii Europene proporţie de voturi ponderate ale membrilor vizaţi ai Consiliului ca şi cea stabilită la articolul 143 alineatul (2) din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene. Prezentul alineat se aplică şi în cazul suspendării dreptului de vot în conformitate cu alineatul (2) Astăzi în istoria UE: Se împlinesc 27 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht, actul fondator al Uniunii Europene. Astăzi se împlinesc 27 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht. Tratatul de la Maastricht este cunoscut drept actul oficial de naștere a Uniunii... U.E. 3 years ago Şefii de stat sau de guvern au convenit asupra unor garanţii cu 1986: Actul unic european privire la domeniile identificate de 1992: Tratatul de la Maastricht autorităţile irlandeze în materie de fiscalitate, dreptul la viaţă, educa- 1997: Tratatul de la Amsterdam ţie şi familie şi politica tradiţională 2001: Tratatul de la Nisa de.

Tratatele de la Maastricht și de la Amsterdam Fișe

Tratatul de instituire a Comunității Europene. Tratatul privind Uniunea Europeană (semnat la Maastricht pe data de 7 februarie 1992 și modificat ulterior prin Tratatele de la Amsterdam 1997 și Nisa 2002) se modifică prin articolul 1 al Tratatului de la Lisabona dar, își menține denumirea: Tratatul privind Uniunea Europeană Tratatul privind Uniunea Europeana (TUE) a fost semnat la Maastricht (Țările de Jos) la 7 februarie 1992. Ulterior a fost modificat prin Tratatul de la Amsterdam în 1997, Tratatul de la Nisa în 2002 și Tratatul de la Lisabona în 2007 Tratatul de la Paris din 1763 (adesea numit Pacea de la Paris ori Tratatul din 1763) a fost semnat la 10 februarie 1763 de regatele Marii Britanii, Franței și Spaniei, având Portugalia ca parte a înțelegerii. Alături de Tratatul de la Hubertusburg, acest tratat a pus capăt Războiului de șapte ani. Ambele tratate au marcat începuturile unei dominații coloniale fără precedent a. Tratatul de la Maastricht creat Uniunea Europeană bazată pe trei piloni pilonul from ECON 8 at University of Buchares

Tratatul de la varsovia 1. Romania in Tratatul de la Varsovia 2. Pactul de la Var ovia sau Tratatul de la Var ovia,ș ș numit în mod oficial Tratatul de prietenie, cooperare i asisten ă mutualăș ț a fost o alian ă militară aț ărilor din Europa Răsăriteană i din Bloculț ș Răsăritean (URSS, respectiv Republicile Populare Albania, Bulgaria, Romania si Ungaria. Motivul. România se situează sub limitele prevăzute prin Tratatul de la Maastricht și printre primele țări din Uniunea Europeană din punct de vedere al ponderii datoriei publice și a deficitului în PIB, însă în ceea ce privește nivelul de trai, țara se află pe penultimul loc, reiese din Raportul de audit financiar al contului general anual al datoriei publice pe anul 2015 la Ministerul.

Referat - Tratatul - Referate Scoala - De nota 1

Tratatul de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană (sau Tratatul de aderare 2005) este o înţelegere între Uniunea Europeană şi două ţări (Bulgaria şi România), privind aderarea acestora la UE. De asemenea, acest document schimbă câteva prevederi care erau reglementate iniţial de Tratatul de la Nisa. Pe 13 aprilie 2005, Parlamentul European a aprobat semnarea. Afla pe Wall-street.ro ultimele noutati despre Uniunea Europeana, zona euro, tratatul de la maastricht ️ Descopera ultimele informatii, materiale video, poze si comentarii

Referat: Politica Externa si de Securitate Comuna (#358384Referat: Uniunea Europeana (#294699) - Graduo

Tratatul de la Lisabona a fost semnat de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la 13 decembrie 2007. Pentru intrarea în vigoare a Tratatului, toate ţările UE trebuie să îl aprobe în conformitate cu procedurile naţionale proprii. De ce este nevoie de un nou tratat? Uniunea Europeană s-a schimbat. Numărul de state membr rubrică EuranetPlus. autor Luana Pleșea. Prin Tratatul de la Maastricht, Uniunea Europeană a fost legitimată politic, explică prof. univ. dr. Iordan-Gheorghe Bărbulescu: Până la Maastricht, () dimensiunea politică era mai mult implicită și subînțeleasă.S-a dorit nuanțarea Uniunii pentru că, de la început, fondatorii Uniunii au vorbit explicit despre faptul că uniunea. Tratatul de la Varșovia a fost semnat la 14 mai 1955, ca o replică la amenințarea reprezentată de NATO. Pe parcursul anilor 1960, România a început să conteste principiul comenzii unice în cadrul alianţei şi subordonarea armatei sale unei structuri militare comandate de mareşalii Uniunii Sovietice Lecţia publică la disciplina Uniunea Europeană: istorie şi contemporaneitate. Profesor de curs Nicolai Afanas, magistru în ştiinţe politice, lector superior. În februarie 1992, şefii de guvern au făcut un pas important pe calea spre unitate semnând Tratatul privind Uniunea Europeană, sau Tratatul de la Maastricht. 1992年2月当時,各国首脳は欧州連合条約,つまり マーストリヒト 条約に調印し,統合への道に大きな一歩を踏み出しました