Home

Analiza tpha ce inseamna

TPHA. Test serologic de laborator care permite punerea în evidenţă a unei infecţii cu treponema palidă, ori Trepo­nema pallidum, agentul sifilisului. (Abreviere a locuţiunii engleze Treponema Pallidum Haemagglutination Assay, test de hemaglutinare a treponemei palide). Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau. Interpretare analize VDRL TPHA. Va rog daca puteti sa-mi spuneti ce inseamna TPHA pozitiv, VRDL pozitiv, dilutie 1/1. Multumesc! Sărut mâna! Stimate/Stimată drule/dledră/dnă Mereusanatos, analizele dv. denotă o posibilă infecţie luetică. Sunteţi suspect/ă de sifilis, iar serologia pare a confirma infecţia. Ar fi indicat să.

Informații clinice: Sifilisul este o boală sistemică generată de infecția cu spirocheta Treponema Pallidum.Transmiterea se face preponderent pe cale sexuală (în 95% dintre cazuri) și pe cale sanguină sautransplacentară (în proporție de 5%). Sifilisul are o evoluție cronică, în mai multe faze: sifilisul primar (10-90 de zile), caracterizat prin apariția sancrului sifilitic la. Copilului dupa ce lam nascut iam facut analizele nu a avut absolut nimic si vdrl si tpha negativ ,cum nici eu nu mai aveam nimic. Astazi dupa 8 ani pentru linistea mea miam facut analiza si mia iesit vdrl pozitiv TITRU = 1/2 , mi sa spus ca inseamna aproape nimic pot fi urmele , vreau sa va spun ca sunt si racita si in urma cu 2 saptamani am. Vdrl si tpha Din Comunitate. mi-am facut de curand analiza vdrl si tpha si nu prea stiu ce inseamna vdrl-pozitiv(+),tpha cantitativ-realizata,CC-pozitiv,titru1-1:80 pozitiv,titru2-1:160 pozitiv,titru3-1:320 negati Sifilisul este o boala infectioasa si contagioasa determinata de Treponema pallidum, spirocheta patogena care se transmite prin contact sexual sau pe cale transplacentara, exceptional prin contact sanguin (intepatura, transfuzie) 4. a. Aspecte clinice. Dupa contact, agentul patogen difuzeaza rapid prin sistemul limfatic La un buletin de analize medicale de rutina,mai exact analiza vdrl si tpha am primit rezultatele urmatoare: Parametru valoare obtinuta valori biologice de referinta AS002 VDRL cantitativ NEGATIV NEGATIV AS004 TPHA cantitativ POZITIV NEGATIV Comentariu analiza:1/80++++ 1/160+++ 1/320++ 1/640+ va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna acest.

TPHA - CSID: Ce se întâmplă Doctore

De ce se face aceasta analiza Sifilisul este o infectie usor de tratat. Pe langa necesitatea de testare a pacientilor care au simptome sau semne de sifilis, RPR - ul ar trebui sa faca parte din analize facute de gravide in timpul sarcinii. Valori normale. Valoarea unui test negativ depinde de stadiul in care se afla suspectul de sifilis Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu. De ce se face aceasta analiza. Sifilisul este o infectie usor de tratat. Pe langa necesitatea de testare a pacientilor care au simptome sau semne de sifilis, VDRL ul ar trebui sa faca parte din analize facute de gravide in timpul sarcinii. Valori normale Valoarea unui test negativ depinde de stadiul in care se afla suspectul de sifilis

De ce se face aceasta analiza. Sifilisul este o infectie usor de tratat. Pe langa necesitatea de testare a pacientilor care au simptome sau semne de sifilis, RPR - ul ar trebui sa faca parte din analize facute de gravide in timpul sarcinii. Valori normale. Valoarea unui test negativ depinde de stadiul in care se afla suspectul de sifilis Analize explicate - Markeri infectiosi specifici. La fel ca si VDRL-ul, RPR este un test relativ nespecific, ce identifica prezenta anticorpilor fata de Treponema pallidum, microorganism ce determina sifilisul. De cele mai multe ori, testul se pozitiveaza la circa 2 saptamani de la inoculare. si revine la normal dupa tratament Vdrl pozitiv tpha negativ fara sa fi avut sifilis » Secțiunea: Forum medical...de mai bine de un an imi tot iese vdrl-ul pozitiv 1/2 si tpha-ul negativ fara sa fi avut candva sigilis si nu stiu unde sa ma indreptbine nu simt sa am ceva inneregula..Va rog mult indrumati-ma!

Specimen recoltat - sange venos6. Recipient de recoltare - vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator6. Prelucrare necesara dupa recoltare - se separa serul prin centrifugare; determinarea se executa imediat; daca acest lucru nu este posibil, serul se stocheaza la 2-8ºC6. Volum proba - minim 1 mL ser6. Cauze de respingere a probei - specimen hemolizat, lipemic sau contaminat. Detectarea AgHBs in ser indica prezenta infectiei cu virusul hepatitei B. AgHBs este primul marker imunologic al infectiei, fiind prezent in ser cu cateva saptamani inainte de debutul clinic al bolii (al icterului). AgHBs ramane detectabil o perioada de 1-4 luni in cursul unei infectii acute, dupa care se negativeaza

Un individ cu AgHBs pozitiv este considerat infectat. Persistenta AgHBs peste 6 luni indica infectie cronica. IgM-antiHBc pozitiv indica infectie acuta. IgG-antiHBc indica infectii anterioare sau in curs de desfasurare. AgHBe pozitiv indica rata mai mare de transmitere virala. ADN VHB indica replicare virala sau sarcina virala Vdrl » Secțiunea: Forum medical. Buna Ziua Am facut vdrl si mi-au dat urmatoarele rezultate; VDRL SLAB POZITIV TPHA POZITIV RPR CANTITATIV TITRU 1/1 Sa inteleg ca sunt bolnava dar ce inseamna titru 1/1. Va multumesc Ce Inseamna VDRL? VDRL este prescurtarea de la venereal disease research laboratory.Este un test care depisteaza sifilisul.Mai exact, VDRL-ul masoara anticorpii care sunt produsi in organism de bacteria care cauzeaza sifilisul. De ce se face aceasta analiza? Testul este folosit in cazul persoanelor care prezinta simptome de boli cu transmitere sexuala, dar si pentru testarea femeilor insarcinate Vdrl pozitiv » Secțiunea: Forum medical...au urmat tratamentul specific imediat, nu stiu acum exact valorile.Acum copilul are 1 an si o luna, iar noi inconstientii, nu i-am facut nici o analiza pana acum, maine suntem programati la analize.Sotia mea a repetat testul dupa 3 luni dese poate de incomoda, va rog a-mi raspunde urgent.Va multumes

Buna ziua ma numesc Ana Maria si sunt gravida in 4 luni. La analiza TPHA mia iesit 1/160-pozitiv Exista vre un risc si sarcinei sa afecteze.? Asi vrea sa stiu ce tip de tratament este necesar sa pot lua .sunt in afara tari si nu prea inteleg denumirea tratamentului aici. Va multumesc VDRL pozitiv si TPHA negativ. Ce inseamna? » Secțiunea: Forum medical. Buna ziua.. tocamai am facut testul VDRL si TPHA.. mi-a iesit VDRL pozitiv 1(+) si TPHA negativ.. ce inseamna? va multumesc anticipat. incepand cu 1 decembrie 2020, pentru serviciile paraclinice (teste si analize de laborator, investigatii rmn, ct, mamografie si rx) se accepta bilete de trimitere de la toti medicii de familie/specialisti in contract c.a.s., indiferent de casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul care a facut recomandarea!!

Interpretare analize VDRL TPHA Forumul Medical ROmedi

Vdrl si tpha interpretare analize. 18-11-2019. Crisa_bella. tpha pozitiv 1/2560.Ce inseamna aceste rezultate?La medoc ajungem abea saptamana viitoare si nu stim.ce sa intelegem.Sotul mai are?Trebuie alt tratament?De ce la mine a scazut si la sot a crescut tpha?. TPHA cantitativ. februarie 19, 2020. Material Biologic/Tip recipient. sange venos / tip vacutainer Laboratorul Pro Diagnostic dispune de aparatura de ultima generatie si efectueaza o gama extinsa de analize medicale. Pe noi cookie-urile ne ajuta sa stim ce anume va atras cel mai mult in site-ul nostru Buna, Sunt Emanuel, am 16 ani si, in urma unor simtome neplacute, am decis sa imi fac analize la sange, nu stiu sigur ce inseamna, si sunt putin ingrijorat, daca ma poate ajuta cineva va rog uitati-va: Hemocrit (HCT) 44.5% am eu, valoarea normala este de 37-44% Am facut analizele de VDRL SI TPHA si au iesit negative. Pe langa acestea am mai.

59 2.40013 Confirmare TPHA 60 2.40203 Antigen Helicobacter Pylori 61 2430011 Complement seric C3 Condi țiile acord ării investiga țiilor paraclinice-analize de laborator se stabilesc prin norme 2. Lista investiga țiilor paraclinice - radiologie, imagistic ă, medicin ă nuclear ă și explor ăr Anti HCV (investigaţie ce poate fi recomandată şi de medicii de familie pentru contacţii cazurilor diagnosticate de medicii de specialitate) EXUDAT FARINGIAN 35.Cultura (inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive) ANALIZE DE URINĂ 36.Examen complet de urina (sumar+sediment) 37.Urocultură (inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive) 38 Vdrl si tpha | Comunitatea SfatulMedicului.ro - mi-am facut de curand analiza vdrl si tpha si nu prea stiu ce inseamna vdrl-pozitiv(+),tpha cantitativ-realizata,CC-pozi 17-OH Progestérone; AC anti-Cytosol (LC) AC anti-Gp210; AC anti-Liver 5(Mitoch, Muscle lisse, LKM, LC,SLA) AC anti-Liver 7(Mitoch,Muscle lisse,LKM, LC,SLA,Sp100,Gp210 Le.

Anticorpi anti-Treponema pallidum (TPHA cantitativ

 1. Daca sangele are nevoie de un interval de timp mai mare pentru a se coagula, inseamna ca APTT este prelungit. Ce indica: Medicul recomanda efectuareaAPTT in cazul unor hemoragii prelungite, in cazul in care alte teste de coagulare prezinta valori anormale sau cand sunt suspiciuni de disfunctionalitati ereditare de coagulare
 2. Analizele de angajare, cele prenuptiale sau anuale, toate includ testul Wasserman, pentru depistarea sifilisului. Coordonatorul laboratorului de bacteriologie de la Institutul de Boli Infectioase Prof. dr. Matei Bals, medic primar medicina de laborator Smaranda Botea, ne spune despre acest test ca este cel mai solicitat in laboratoarele de serologie sau de microbiologie. Importanta lui se.
 3. e ma costa 5-6 mil.Sper sa merite! Gabi si Simonica
 4. Statisticile arata ca fara analize si tratament, 70% dintre femeile cu sifilis vor avea un prognostic nefast in timpul sarcinii. Ce inseamna aceste rezultate nefaste: decesul prematur al bebelusului, greutate scazuta la nastere, decese neonatale si infectii in randul sugarilor
 5. Ce inseamna cand primesti un rezultat pozitiv. TPHA Antigen HBS (Ag HBs) Alte analize Profil TORCH (Anti Toxoplasma gondii IgG si IgM, Anti Rubeola IgM si IgG, Anti Citomegalovirus IgM SI IgG, Anti virus Herpetic 1 SI 2 IgG SI IgM; Examen secretie uretrala (bacteriologic, antibiograma la nevoie).
 6. TPHA-ul insa, arata ca ai avut odata sifilis, iar daca VDRL iese negativ inseamna ca nu mai ai si, daca totusi iese VDRL-negativ si TPHA pozitiv inseamna ca ai avut boala ai tratat-o nu o mai transmiti partenerului dar ai ramas cu anticorpi Treponema Pallidum, ceea ce e normal. Toti care au avut odata boala raman cu acesti anticorpi. dupa ce am.

Vdrl si tpha Comunitatea SfatulMedicului

Educatie pacienti: Semne si simptome ale HIV/SIDA care pot fi recunoscute de pacienti « Inapoi la lista bolilor. In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie Informaţii generale - Anti-HCV (hepatita C) Virusul hepatitei C (VHC) este răspunzător de aproximativ 20% din hepatitele acute, 60-70 % din hepatitele cronice şi aproximativ 30% din cirozele şi cancerele hepatice. VHC, depistat în 1989, este un virus ARN din genul Flavivirus, familia Togaviridae, cu dimensiuni între 40-60 nm şi cu un. Am fost informati ca mama biologica traia intr-un canal, ca se droga, dar am fost asigurati ca, copilul este clinic sanatos. Nu am facut nicio analiza, am vazut-o si ne-am indragostit. Acum 4 ani am fost informati ca mama biologica a decedat. Am intrebat de ce suferea, in ideea sa fim atenti cu puiul nostru

Diagnosticarea este realizata prin punerea în evidenţă fie a treponemei în leziuni (examen direct la microscop a serozităţii şancrului sau a plăcilor mucoase), fie a antigenelor specifice treponematozelor, antigene aflate în serul sangvin (se utilizează reacţiile de imunofluorescenţă şi de hemaglutinare pasivă -TPHA) Află ce analize sunt recomandate în sarcină. Dăruieşte-i copilului tău un început sănătos în viaţă! Să fii sănătoasă în timpul sarcinii este important atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău, iar acest lucru începe prin angajamentul pe care îl iei pentru a-ţi asigura o bună îngrijire prenatală. Ca parte a acestei. TPHA (test de confirmare) februarie 19, 2020. Laboratorul Pro Diagnostic dispune de aparatura de ultima generatie si efectueaza o gama extinsa de analize medicale. Pe noi cookie-urile ne ajuta sa stim ce anume va atras cel mai mult in site-ul nostru TPHA pozitiv in sarcina. 18-12-2015. Ozzymic. Nu este medic/terapeut. Buna ziua, Imi spuneti va rog ce inseamna TPHA pozitiv titru 20480? VDRL a iesit pozitiv. Nu am fost niciodata infectata cu sifilis... FMPMC-PS - Gynécologie - Niveau DCEM VDRL pozitiv si TPHA negativ. Ce inseamna? » Secțiunea: Forum medical. Buna ziua.. tocamai am facut testul VDRL si TPHA.. mi-a iesit VDRL pozitiv 1(+) si TPHA negativ.. ce inseamna? va multumesc anticipat.

Tpha negativ - sfatul mediculu

Serologie sifilis (VDRL/RPR si Anticorpi-Treponema

 1. Da, exista mici diferente de la centru la centru cu privire la greutate, inaltime etc. De fapt, totul se reduce la analiza ochiometrica a cadrelor medicale de acolo, care coreleaza ce vad la fata locului - pe tine cum arati - cu datele concrete completate de tine in fisa de donare sau ce se completeaza acolo
 2. Ghid explicativ al principalelor ANALIZE MEDICALE. Elena Doina Ion. Download PDF. Download Full PDF Package. This paper. A short summary of this paper. 0 Full PDFs related to this paper. READ PAPER. Ghid explicativ al principalelor ANALIZE MEDICALE. Download
 3. sunt insarcinata in21 sap si nush ce sa fac medicul de familie nu imi da trimitere pt analize fara adeverinta ca nu am venit,am fost direct la filantropia si mi sa cerut iar adeverinta ca nu am venit cristinam - 11.10.201
 4. Examen secreție vaginală ( FCB + cultură + ATB + ATF) 90. Examene din secretii vaginale - Ex. microscopic nativ si colorat, cultura si identificare fungica (inclusiv antifungigrama pt. culturi pozitive) (FCB + cultura + Atf) 90
 5. a sifilisul. De cele mai multe ori testul se pozitiveaza la circa 2 sapta
 6. Inca de cand a avut loc conceptia, viitoarea mamica si fatul in dezvoltare trebuie sa fie monitorizati atent de catre specialisti. De aceea exista o lista cu investigatii medicale de care fiecare femeie insarcinata ar trebui sa tina cont. Mai jos vei gasi analizele pe care graviduta trebuie sa le faca pentru a depista eventuale probleme de sanatate pe parcursul sarcinii

Analiza vdrl - sfatul mediculu

Valori normale:negativ. Testul se pozitiveaza primul in cursul unei Hepatite acute tip B.Nivelul acestuia creste inaintea aparitiei semnelor clinice,atinge maximum in prima saptamina de boala manifesta si revine la valori normale dupa disparitia icterului.Daca Ag HBs persista inseamna ca pacientul este purtator de Antigen HBs sau a dezvoltat o infectie cronica hepatica.Pentru a diagnostica. Interpretare rezultate hepatita. Stiu din experienta cit de grea este perioada asta, dar trebuie sa incercati sa va calmati si sa incepeti incet incet sa va informati despre ce inseamna aceasta boala. Este o boala complexa, deci nu veti afla totul dintr-o data. Si incercati sa nu va impacientati de fiecare data cind aflati un lucru nou Analiza bazelor de date Cochrane şi PubMed privind clamparea cordonului omblical raportat la momentul optim, impactul asupra nou-născutului și mamei. Rezultate. Clamparea cordonului ombilical la 180 de secunde du­pă naștere permite transfuzia unui volum sangvin de 100 ml, previne de­fi­ciența de fier, asigură un aport suplimentar de. Ce inseamna aceste analize : Screening serologic (imunocromatografie + latex) (Ag. HBs, Ac. HCV, Ac. HIV 1+2 Ag.p24 HIV 1, VDRL)

Odata ce ati trecut de cele 32 de saptamani, vizita la medic trebuie sa aiba loc de 2 ori pe luna.Evident ca exista si exceptii. In cazul in care sarcina este in pericol, vizita la medic va avea loc ori de cate ori este nevoie.. Daca vrei sa afli mai multe despre importanta screeningului in sarcina, te confrunti cu probleme sau vrei sa ne adresezi o intrebare, lasa-ne un comentariu sau scrie. Analize sifilis. Sifilis - generalități, analize medicale Ce este sifilisul? Sifilisul este o boală cu transmitere sexuală determinată de infecția cu bacteria Treponema pallidum care poate determina complicații severe în cazul în care nu este administrat tratamentul adecvat Analize Medicale - Serologie sifilis - Sifilisul este o infectie contagioasa sistemica, produsa de Treponema. In primul trimestru de sarcina (primele 12 saptamani), este necesara efectuarea anumitor analize. Unele sunt analize de sange, altele ale secretiei vaginale si altele necesita proba de urina. Unele dintre aceste analize se repeta si in ultumul trimestru de sarcina: A. Generale: 1.Grup sanguin si factor Rh - sot si sotie. 2 Ultima analiza ginecologica arata ca am ureaplasma 10000. N-am mai mers cu ea la medic, pentru ca nu mai stiu la cine sa merg. Va rog sa imi explicati ce inseamna ureaplasma = pozitiv Diluent TPHA flacon de a cîte 20 ml, Test celule 1 şi Test celule 2 de a cîte 8,5 - 9 ml, control pozitiv şi control negativ, cât şi pipetă. Lista preturi. Serviciile medicale Provita pot fi accesate prin plata directa, pe baza asigurarii medicale private (conform conditiilor din polita de asigurare) sau prin decontare CAS (pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist)! Preturile prezentate pe site au caracter informativ si pot suferi modificari

Profil ANA extins-Blot (U1-nRNP, SS-A, Ro-52, SS-B, Scl-70

 1. Acasa-Boli cu transmitere sexuala-tpha + vdrl viorel oprea in 2 Feb 2015 16:37 Categorie Boli cu transmitere sexuala Buna ziua, ma numesc Viorel si am 40 ani, acum vreo 10 ani am avut sifilis si am urmat un tratament injectabil cu penicilina , azi am facut analizele si mi-au iesit vdrl + tpha cantitativ pozitiv cu 4+ ambele..
 2. Rezultatele au fost vdrl negativa tph pozitiv. La copil i-am făcut analize și i-au iesit bine amândouă. La spital m-au ținut când am născut și i-a făcut penicilina. Acum după atâta timp am repetat analizele și au iesit RPR 1/2 pozitiv și tph pozitiv++. Vă rog mult ce trebuie sa fac in continoare. Va mulțumesc mult
 3. De la: ANDREINA, la data 2009-02-13 08:41:36 la angajare nu se face decat vdrl,unde nu se vede.tpha va ramane intotdeauna pozitiv,aceea este sechela.faptul ca ai avut.nu va trece cu nici un tratament naturist tocmai asta e problema ca si eu stiam ca se face doar vdrl dar la firma unde lucrez acum are contract cu o clinica particulara care au facut toate analizele printre care si TPHAsi a iesit.
 4. Efectuarea unui screening corect preconceptie ar trebui sa faca parte obligatoriu din acest proces de pregatire, pentru a diagnostica din timp anumite afectiuni si a evalua posibilitatea unor complicatii ce ar putea surveni pe parcursul sarcinii. Efectuarea anumitor investigatii de laborator in perioada dinaintea sarcinii scuteste viitoarele mame de ingrijorari inutile in timpul sarcinii
 5. Ce trebuie să știi despre procedura de Fertilizarea in vitro/FIV. Este bine de stiut că, în cazul unui cuplu perfect fertil, cu activitate sexuala regulata, neprotejata, sansele de fecundare, implantare si dezvoltare a unui embrion sunt de cca. 20 % pentru fiecare ciclu. Aceasta înseamna că, în medie, e nevoie de 3-6 luni de activitate.

Informatii generale si recomandari pentru determinarea trigliceridelor. Trigliceridele din tesutul adipos si din celelalte tesuturi reprezinta cel mai important depozit de rezerve energetice ale organismului. In tesutul adipos sunt depozitate sub forma de glicerol, acizi grasi si monogliceride, care sunt convertite in ficat in trigliceride ce. Analize Inainte De Sarcina. Dr Cristiana Popp Medic anatomo-patolog. 17 noiembrie 2008 35 raspunsuri. Am intalnit femei care nu-si fac nici o analiza inainte de a ramane insarcinate, desi sarcina nu este accidentala. Adica, cred ca, atunci cand renunti la contraceptie, accepti ideea ca ai putea ramane in orice luna insarcinata

Vdrl pozitiv ce inseamna - sfatul mediculu

 1. ANALIZE MEDICALE - TESTUL COMBINAT Este primul dintre testele genetice de screening. Este un test ce presupune o recolta de sange insotita de o ecografie foarte recenta - ideal este sa existe 24 de ore intre cele doua proceduri. Ecografia este executata de un medic ginecolog care masoara pe aparatul ecografic Translucenta nucala (NT)
 2. anta: anii caracterizati de prezenta activitatii sexuale
 3. ANALIZA SERVICIILOR MEDICALE DIN JUDETUL GALATI. IN PERIOADA 2011-2015. 1. Numarul si ponderea mare a varstnicilor inseamna o nevoie crescuta de servicii medicale, sociale si medico-sociale, care ar putea constitui un obiectiv strategic important pentru aceasta zona. ceea ce reprezinta o utilizare a paturilor de 223,71 zile (61,29%) si.
 4. Ecografia glandei tiroide. Ecografia este o metodă de explorare a organelor interne, cu ajutorul ultrasunetelor. Ea este neiradiantă, rapidă, repetabilă. Ecografia glandei tiroide este metoda imagistica de prima intentie in explorarea glandei tiroide si este considerata cea mai sensibila metoda de investigare a acesteia
 5. Analize: grupa sanguina si Rh-ul ambilor parinti, nivelul hemoglobinei, analiza urinei, test Babes-Papanicolau, teste serologice pentru sifilis, testare HIV. Regimul alimentar din timpul sarcinii. Femeia gravida de greutate medie trebuie a manance cam cu 300-400 calorii/zi mai mult decat inainte de a fi insarcinata

Orice persoana care intretine relatii sexuale - de orice natura ar fi acestea - este expusa riscului de a contacta macar o data in viata o boala cu transmitere sexuala. Indiferent de orientarea sexuala, de starea civila, de sex sau de varsta, orice persoana care si-a inceput activitatea sexuala poate face o boala cu transmitere [ am 17 ani si am fost sami fac analizele medicale si as vrea sa stiu si eu ce inseamna acelea analize hemoglobina mia esit 11.3.hematocrit mia esit34.1.numar eritocite 4.17.MONO mia esit0.92.iar NEUT%mia esit 44.3 .Va multunesc

La vremea respectiva m am tratat cu moldamin una pe saptamana cam vreo doua luni in stadiul secundar. DEcurand la niste analize parazitologice mi a iesit rezultatul la sifilis 15.96 pozitiv. Mentionez ca in anii trecuti am mai facut VDRL ul care iesea negativ iar TPHA ul pozitiv. Imi puteti spune va rog mult ce inseamna acest rezultat 15.96. Hemoptizia inseamna expectoratia cu sange rosu-deschis, spumos din faringe, arborele traheobronsic sau din alveolele pulmonare.Cauze de hemoptizie: cele mai frecvente sunttumori-cancer pulmonar;afectiuni pulmonare:TBC, bronsite cronice, bronsiectazii, abces pulmonar, infarct pulmonar, plamanul din insuficienta cardiaca stanga- plamanul de. parazitologice (1 pozitiv) si 3693 analize serologice (375 pozitive) . S-au efectuat in laboratorul DSP 2993 de testari gratuite TPHA pentru depstarea sifilisului din care 2661 la gravide (68 pozitive) si 332 la persoane neasigurate (109 pozitive) .Un S-au inregistrat in cele 5 spitale ale judetului 398 infectii nosocomiale ceea ce.

Din ce intelegem actul sexual anal a fost cu prezervativ si doar cel oral a fost fara. Daca ati folosit prezervativ acesta va protejeaza de o posibila infectare cu hiv. In ce priveste sexul oral riscul este mic de infectare dar nu este exclus. Testul se poate face la aproximativ o luna de la momentul expunerii, cu repetare la trei luni Iata ce analize ar trebui efectuate inaintea conceptiei: - determinarea grupei de sange si a Rh-ului (bine de cunoscut ar fi si Rh-ul tatalui, in cazul in care exista incompatibilitatea de Rh ) - analizele uzuale de sange (hemograma, hemocultura, markerii inflamatiei: CRP, VSH Laboratorul de FIV. Atunci cand un cuplu alege un centru de reproducere umana asistata, nu alege doar doctorul, alege si laboratorul de FIV. De cele mai multe ori, laboratorul si ceea ce inseamna un laborator de FIV este o necunoscuta pentru pacienti Buna ziua, In urma cu trei ani am ramas insarcinata pt prima data iar la efectuarea testelor specifice sarcinii am aflat ca sufeream de sifilis latent tardiv cu urmatoarele rezultate: RPR reactiv dilutie 1/8 si TPHA reactiv dilutie 1/10240.Pana atunci nu am stiut de aceasta afectiune

Video: Interpretare vdrl - ROmedi

RPR Analize medicale, Analize sang

Cea de-a doua categorie de analize, din sânge, se realizează pentru depistarea HIV, sifilis (VDRL şi TPHA), rubeolă, citomegalovirus, toxoplasma, herpes, Chlamidya, antigen anticorp de hepatita B şi C şi imunoglobulinele IgM şi IgD. În cadrul acestui set de analize, se vor mai determina grupa de sânge şi Rh-ul Pacienţii cu probe hepatice normale, dar cu modificări pe testele care reflectă fibroză şi/sau inflamaţia în ficat ( Fibromax, Fibroscan, puncţia biopsie hepatică) şi cu viremia peste 2000 UI/ml 3 Am facut analize azi la probele hepatice, analiza de singe din vena. Ce inseamna as

Analize medicale: RPR depistează sifilisu

Rh-negativ & Virus Checker pentru simptome: Cauzele posibile includ Hidrops fetal non-imun. Verificați lista completă a posibilelor cauze și condiții acum! Discutați cu Chatbot-ul nostru pentru a vă restrânge căutarea buna ziua de un an de zile ma confrunt cu o problemami.a esit foarte multe cosuri pe toata fata,spate,piept,gat,pe umeri nu stiu ce sa mai fac am incercat fel si fel de creme,alifii,masti dar fara nici un rezultat va rog mult spunti.mi ce ar trebuie sa facce tratamente as mai putea lu Programul national de fertilizare in vitro 2021. Contravaloarea procedurii FIV/ET in cadrul subprogramului se finanteaza la un tarif de 10.000 lei/procedura FIV/ET. Se intampla numai in conditiile efectuarii tuturor activitatilor prevazute la titlul A punctele 1-6, raportate pe baza de borderou ce cuprinde datele de identificare ale cuplurilor.

VDRL Analize medicale, Analize sang

Restul de 5% sunt pacienti sanatosi care nu se incadreaza intre aceste valori. Rezultatele anormale nu inseamna neaparat ca acesti pacienti sunt bolnavi. Statistic, daca ati efectuat un grup de 20-30 de analize individuale, exista o probabilitate mare ca una sau doua analize sa fie usor in afara valorilor normale Ce inseamna un stil de viata sanatos? Grasimea abdominala - cum o putem reduce? Alergarea - beneficii pentru sanatate Analize de laborator - Investigatii specifice - Pregatire analize - Inchide; Terapii - - TPHA pentru stabilirea stadiului evolutiv al sifilisului si elucidarea reactiilor fals pozitiv

RPR - Laborator analize medicale - Analime

Analize medicale. Centrul nostru de analize are contracte incheiate cu CAS Gorj prin care poate realiza in mod gratuit urmatoarele tipuri de analize: - Hem. atologie. atologie. Hemoleucograma completa - hemoglobina, hematocrit, numaratoare eritrocite, numărătoare leucocite, numărătoare trombocite, formula leucocitara, indici eritrocitari*1 Viusid plic. Prospect Viusid plicuri Indicatii: preparat nutritional ortomolecular destinat nutritiei speciale or . . Comanda online cu livrare la domiciliu - Farmacia PCFarm.ro

Markeri Infectiosi Specifici - Ecome

Pagina 19 din 21 - DR.GRECI SPECIALISTI IN FIV-BIOGENESIS - postat in Asteptand o minune in viata noastra !: Mai fetelor , pai acolo este locul nostru, pe a 3 pagina? Steff - cred ca poti. Uite discuta cu pisic si plombeaza ea . Catalina coltul meu de ra Imunice - Sun Medic. Prospect Imunice - Sun Medic Indicatii: imunitate scazuta si simptome de deficienta imunitara (infec . . Comanda online cu livrare la domiciliu - Farmacia PCFarm.ro Daca in rezervorul branulei raman doar 0.5 ml lichid de perfuzie sau daca inainte de recoltare se spala branula pentru repermeabilizare cu solutie heparinata, la doar 2 ml de sange recoltat pentru analiza, aceasta inseamna o dilutie si o scadere a valorilor cu 20- 25% Rezultatele analizelor sunt verificate de catre responsabilul de analiza, coordonatorul de laborator si RMC print-un sistem planificat si organizat pe 3 nivele. Rezultatele controlului extern de calitate pentru apa si aliment, s-a incadrat in valori ale scorului Z<2, ceea ce inseamna rezultate foarte bune. MEDICINA MUNCI consultație de specialitate; analize medicale de laborator: hemoleucogramă, fibrinogen, timp Quick (inclusiv INR), APTT; EKG; colonoscopie până la cec; polipectomie; examen anatomo-patologic. 822,05 lei. 23. Endoscopie digestivă inferioară cu sedare, cu biopsie - colonoscopie flexibilă până la cec

Vdrl sifilis - ROmedi

MAMICI FERICITE DE GHIOCEI DE MARTIE - APRILIE 2009 Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si. Expresia ce ţi-e scris,în frunte ţi-e pus face trimitere, în cazul PCOS, la posibila afectare geneticã , mai precis cromozomul 19p13.2 (gena lângã receptorul insulinic). Totuși, cauzele PCOS nu sunt pe deplin cunoscute

analize boli cu transmitere sexuala. 24-09-2009. robert93. Nu este medic/terapeut. buna ziua. as dori sa imi fac niste analize de sange, sa vad daca am boli cu transmitere sexuala. nu stiu nimic despre acest domeniu. as dori sa cer niste informatii de la specialisti, sa-mi spuneti ce analize trebuie sa fac, cam cat ar costa, si alte informatii In functie de rezultatele de la morfo de trim I, doctorul decide daca urmeaza dublu sau triplu test (analiza de sange care se coreleaza cu fisa de calcul de risc prenatal ce include date clinice materne si date ecografice: lungimea cranio-caudala si marimea translucentei nucale) care se fac in primele 24-48 de ore de la echo Clinica medicala, laborator analize medicale DESPRE NOI Grupul de firme Romar este o institutie multifunctionala de diagnostic si asistenta medicala primara si specializata. Chiar de la deschiderea primului nostru centru, in mai 2000, ne-am propus sa oferim clientilor nostri servicii medicale complete, la un inalt standard calitativ folosind cea mai performanta aparatura medicala si de laborator Prezervative Durex B Close Prezervativul Durex Easy-On pentru o potrivire mai buna. Durex B Close a fost conceput special pentru a fi aplicat mai usor si pentru a fi mai confortabil de purtat. Cu lubrifiere suplimentara pentru confort sporit si cu forma easy-on pentru o potrivire mai buna. Modul special in care fabricam Durex B Close inseamna ca miroase mai bine, prin urmare nimic nu-ti va mai.